Pasta z korzenia pietruszki
PASTA Z KORZENIA PIETRUSZKI
Pasta z korzenia pietruszki to smaczne i zdrowe smarowidło do chleba. U mnie zastępuje
z powodzeniem kanapkę z masłem i żółtym serem, która już dawno mi się znudziła. Postanowiłam poszukać alternatywnego sposobu na śniadaniową kanapkę i znalazłam. To jest pyszne!
z powodzeniem kanapkę z masłem i żółtym serem, która już dawno mi się znudziła. Postanowiłam poszukać alternatywnego sposobu na śniadaniową kanapkę i znalazłam. To jest pyszne!
Składniki:
3-4
średniej wielkości pietruszki
Kilka
gałązek natki pietruszki
1-2
łyżki słonecznika
1
łyżka oliwy
1
mały ząbek czosnku
sól,
pieprz do smaku
Przepis:
Pietruszkę
umyć, obrać, pokroić w kostkę lub talarki i ugotować w niewielkiej ilości
osolonej wody. Wodę można wypić – działa oczyszczająco na nerki (pod warunkiem że nie jest zbyt słona). Ostudzoną pietruszkę zblendować. Dodać do niej oliwę,
czosnek i poszatkowaną natkę. Słonecznik podprażyć przez chwilę na patelni,
następnie zblendować delikatnie „na grube ziarno” i połączyć z pietruszką.
Doprawić solą i pieprzem. Wszystko raz jeszcze dobrze wymieszać i wstawić na 1-2 godziny do
lodówki.
Przepis ukazał się w letnim numerze Magazynu Aromat.
Inne, równie pyszne smarowidło do chleba znajdziecie również na moim blogu. Bardzo lubię pastę jajeczną oraz pastę awokado z kaparami.
Inne, równie pyszne smarowidło do chleba znajdziecie również na moim blogu. Bardzo lubię pastę jajeczną oraz pastę awokado z kaparami.
Jak tylko przywioze z Niemiec (u nas nie ma) korzenie pietruszki to chetnie zrobie takie mazidlo <3
OdpowiedzUsuńNie macie pietruszki?
UsuńCool blog! Is your theme cistom made oor did you download it from somewhere?
OdpowiedzUsuńA design like yours with a feww simple adjustements wold really make mmy blog shine.
Please let me know where you got your design.
Thanks a lot
Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you will be a great author.I will remember to bookmark
OdpowiedzUsuńyour blog and may come back later in life.
I want to encourage continue your great posts, have a nice evening!
Kocham pietruszkę pod każdą postacią, więc na pewno wykorzystam przepis :)
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością dołączam do grona obserwatorów :)
Bardzo mi miło. Dziękuję! <3
Usuń