Masło kokosowe.





Jeśli lubicie kokos to słowa są w tym wypadku zbędne...



MASŁO KOKOSOWE


Składniki na masło kokosowe:

  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 – 2  łyżki słodziła / miodu/ ksylitolowego cukru pudru/ stewii/ miodu/ - opcjonalnie
  • 10-20ml wody kokosowej - opcjonalnie





Sposób wykonania:

Wiórki kokosowe zblendować na gładki krem – trwa to zwykle kilka minut. Do uzyskanego kremu można dodać opcjonalnie wody kokosowej i słodziła – w zależności od preferencji smakowych. Dobrze zblendowane wiórki tworzą wspaniałe, kremowe smarowidło na chleb.
Świetnie komponuje się z owocami sezonowymi (truskawki, maliny, jeżyny).

SMACZNEGO!



Ten niezwykle pyszny dodatek do chleba jakim jest masło kokosowe ukazał się również w najnowszym, letnim numerze Magazynu Aromat .

Komentarze

Prześlij komentarz

Możesz skomentować ten post

Popularne posty z tego bloga

Kiszenie żuru, czyli o tym, jak Dziadek żur kisił

Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

Wielkanocna baba cytrynowa