Masło kokosowe.
Jeśli lubicie kokos to słowa są w tym wypadku zbędne...
MASŁO KOKOSOWE
Składniki na masło kokosowe:
- 1,5 szklanki wiórków kokosowych
- 1 – 2 łyżki słodziła / miodu/ ksylitolowego cukru pudru/ stewii/ miodu/ - opcjonalnie
- 10-20ml wody kokosowej - opcjonalnie
Sposób wykonania:
Wiórki
kokosowe zblendować na gładki krem – trwa to zwykle kilka minut. Do uzyskanego
kremu można dodać opcjonalnie wody kokosowej i słodziła – w zależności od
preferencji smakowych. Dobrze zblendowane wiórki tworzą wspaniałe, kremowe smarowidło na chleb.
Świetnie komponuje się z owocami sezonowymi (truskawki, maliny, jeżyny).
Świetnie komponuje się z owocami sezonowymi (truskawki, maliny, jeżyny).
SMACZNEGO!
Ten niezwykle pyszny dodatek do chleba jakim jest masło kokosowe ukazał się również w najnowszym, letnim numerze Magazynu Aromat .
Kocham kokos <3
OdpowiedzUsuńTa miłość i moja <3
UsuńUwielbiam kokos, juz zapisuje przepis i do dziela <3
OdpowiedzUsuńNie pożałujesz, pyszny ...
Usuń