Smalec wegetariański
SMALEC WEGETARIAŃSKI
SMALEC WEGETARIAŃSKI - składniki
100 g oleju kokosowego
1 cebula
1 małe kwaśne jabłko
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, majeranek, tymianek
1 cebula
1 małe kwaśne jabłko
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, majeranek, tymianek
SMALEC WEGETARIAŃSKI - wykonanie przepisu
Zacznij od obrania cebuli, pokrojenia jej w kostkę i
przesmażenia jej na łyżce oleju kokosowego na złoty kolor. Zetrzyj jabłko na tarce o
grubych lub średnich oczkach, ale nie na najmniejszych!
Rozpuść lub roztop w garnuszku olej do konsystencji lejącej. Do ciekłego oleju dodaj jabłko, cebulę
i przyprawy. Dobrze wymieszaj.
Przelej do miseczki lub słoika i wstaw na kilka kwadransów by ponownie zastygł.
Rozpuść lub roztop w garnuszku olej do konsystencji lejącej. Do ciekłego oleju dodaj jabłko, cebulę
i przyprawy. Dobrze wymieszaj.
Przelej do miseczki lub słoika i wstaw na kilka kwadransów by ponownie zastygł.
Przechowuj w lodówce do 7 dni.
Musze go zrobic, choc moj olej kokosowy ma zbyt intensywny smak, musze poszukac czegos bardziej neutralnego <3
OdpowiedzUsuńTo może bardziej odpowiadałby Ci smalec z fasoli? Też pyszny ;)
Usuń