Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania





Bardzo często czujemy się przytłoczeni ilością informacji
i dobrych rad, które powinniśmy wprowadzić w życie aby na długo pozostać w zdrowiu i sprawności fizycznej.
Jestem pewna, że nie ma jednej i złotej recepty abyśmy byli zdrowi i czuli się wspaniale.


Uważam jednak,  że kluczem do tego sukcesu jest zachowanie umiaru, rozsądku i prostoty oraz konsekwencji, powtarzalności wysiłków (bo nie ukrywajmy - jeśli nie mamy zdrowych nawyków jest to na początku ogromny wysiłek) i  wyrzeczeń każdego dnia. To miara naszego sukcesu w osiąganiu zdrowia i dobrego samopoczucia na długie lata.
Nie poddawajmy się zatem, dbajmy o dobre samopoczucie
i zdrowie poprzez mądrą dietę i ćwiczenia fizyczne.
Nie zniechęcajmy się i nie poddawajmy. Dbajmy o siebie nawzajem, wsłuchujmy w  swój organizm oraz obserwujmy swoje ciało, a wkrótce okaże się, że to co dotąd było dla nas nie możliwe już wkrótce okaże się możliwe. Nie zapominajcie o uśmiechu :) ;)

Tego wszystkiego życzę Wam/Nam  z okazji dzisiejszych obchodów Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kiszenie żuru, czyli o tym, jak Dziadek żur kisił

Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

Wielkanocna baba cytrynowa