Koktajl truskawkowy z mango i kiwi (w rytmie reggae)



Nie będę się zbytnio rozpisywać, bo nie ma nad czym. 

W zimowy wieczór sącząc szklaneczkę tej ambrozji powracam wspomnieniami na gorące plaże wsłuchując się w szum fal i wiatru wołanie.


Składniki:

  • Świeże lub mrożone truskawki (w moim przypadku zmiksowana zamrożona pulpa truskawkowa – zajmuje mniej miejsca w zamrażalniku)
  • 1 dojrzałe mango
  • 2-3 bardzo dojrzałe kiwi (warunek podstawowy – muszą być słodkie)
  • Miód/cukier/syrop z agawy – dosładzamy opcjonalnie wedle upodobania


Przepis:


Mango i kiwi obieramy, truskawki rozmrażamy. Każde z owoców miksujemy oddzielnie i układamy warstwami w szklance – ostrożnie by się nie wymieszały.

Można oczywiście dosłodzić sobie któryś z pojedynczych
i zmiksowanych składników, ale zachęcam, by wybierać owoce dojrzałe wtedy ich słodycz będzie na tyle zadowalająca, że dosładzanie będzie zbyteczne.



 Chyba nie muszę dodawać, że schłodzony smakuje najlepiej? :)

Delektujcie się :)

Komentarze

  1. Skomentuje to tak: http://www.youtube.com/watch?v=_ys-jC-NN00 :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja skomentuje to tak: DZIĘKI ZA TAKI KOMENTARZ :) TO PIERWSZY TAKI KOMENTARZ :) CHCĘ WIĘCEJ I WIĘCEJ TAKICH POZYTYWNIE ZAKRĘCONYCH, ROZBUJANYCH I UŚMIECHNIĘTYCH DO MNIE KOMENTARZY :)

      Usuń
  2. Kolory boskie, a sam koktajl bardzo apetyczny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że Ci się podoba :)
      Dzięki za komentarz i zapraszam znowu

      Usuń

Prześlij komentarz

Możesz skomentować ten post

Popularne posty z tego bloga

Kiszenie żuru, czyli o tym, jak Dziadek żur kisił

Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

Wielkanocna baba cytrynowa