Koktajl truskawkowy z mango i kiwi (w rytmie reggae)
Nie będę się zbytnio rozpisywać, bo nie ma nad czym.
W zimowy wieczór sącząc szklaneczkę tej ambrozji powracam wspomnieniami na gorące plaże wsłuchując się w szum fal i wiatru wołanie.
Składniki:
- Świeże lub mrożone truskawki (w moim przypadku zmiksowana zamrożona pulpa truskawkowa – zajmuje mniej miejsca w zamrażalniku)
- 1 dojrzałe mango
- 2-3 bardzo dojrzałe kiwi (warunek podstawowy – muszą być słodkie)
- Miód/cukier/syrop z agawy – dosładzamy opcjonalnie wedle upodobania
Przepis:
Mango i kiwi obieramy, truskawki rozmrażamy. Każde z owoców
miksujemy oddzielnie i układamy warstwami w szklance – ostrożnie by się nie
wymieszały.
Można oczywiście dosłodzić sobie któryś z pojedynczych
i zmiksowanych składników, ale zachęcam, by wybierać owoce dojrzałe wtedy ich słodycz będzie na tyle zadowalająca, że dosładzanie będzie zbyteczne.
i zmiksowanych składników, ale zachęcam, by wybierać owoce dojrzałe wtedy ich słodycz będzie na tyle zadowalająca, że dosładzanie będzie zbyteczne.
Chyba nie muszę dodawać, że schłodzony smakuje najlepiej? :)
Delektujcie się :)
Skomentuje to tak: http://www.youtube.com/watch?v=_ys-jC-NN00 :)
OdpowiedzUsuńTo ja skomentuje to tak: DZIĘKI ZA TAKI KOMENTARZ :) TO PIERWSZY TAKI KOMENTARZ :) CHCĘ WIĘCEJ I WIĘCEJ TAKICH POZYTYWNIE ZAKRĘCONYCH, ROZBUJANYCH I UŚMIECHNIĘTYCH DO MNIE KOMENTARZY :)
Usuńsię zorganizuje :)
UsuńKolory boskie, a sam koktajl bardzo apetyczny :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci się podoba :)
UsuńDzięki za komentarz i zapraszam znowu