Pasta kanapkowa z serkiem chrzanowym i rzeżuchą
W moim domu na świątecznym wielkanocnym stole poza słodkim i pieczystym pojawiają się również dania
dla jaroszy. Różnego rodzaju pasty, sałatki i sosy do jajek.
Obowiązkowo co roku serwuję pastę chrzanową, która doskonale sprawdza się nie tylko na kanapkach.
Obowiązkowo co roku serwuję pastę chrzanową, która doskonale sprawdza się nie tylko na kanapkach.
Składniki:
- 1 pudełeczko serka śniadaniowego typu Mój Ulubiony czy Twój Smak
- 1-2 łyżeczki chrzanu tartego lub domowego chrzanu, który przygotowujecie specjalnie na Wielkanoc
- garść rzeżuchy
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Serek przekładam do miseczki.
Dodaje chrzan, sól i pieprz (do smaku) oraz posiekaną rzeżuchę i wszystko
dokładnie mieszam (serek jest wtedy bardziej grudkowaty). Można też ser z
chrzanem zblendować (serek ma wtedy konsystencję gładką), a rzeżuchę położyć na
kanapce.
Jeśli
pasta wydaje się Wam zbyt gęsta – można dodać łyżkę stołową śmietanki 12% (lub
dwie)
Komentarze
Prześlij komentarz
Możesz skomentować ten post