Warsztaty kulinarne w Bio&Fresh ... czyli ... Świadome Gotowanie


Po raz kolejny, tym razem w ubiegły środowy wieczór miałam przyjemność  spotkać się
z uczestniczkami kolejnej edycji programu 28 dni Całkowitego Oczyszczania Organizmu.
Tak samo jak poprzednio w siedzibie Bio&Fresh w Puławach przy ul. Wojska Polskiego7A zostałam zaproszona aby poprowadzić warsztaty kulinarne, które wraz z pomysłodawczynią programu Justyną Michalik zatytułowałyśmy Świadome gotowanie. 


Po krótkim wstępie na temat świadomego gotowania, świadomych zakupów i świadomych wyborów rozpoczęła się żywa dyskusja, a następnie wspólne przygotowywanie kilku prostych potraw, które wybrałam na tę okazję. Ponieważ czasu miałyśmy niewiele, wspólnie wykonałyśmy sos pietruszkowo-bazyliowy do makaronu spaghetti (bezglutenowego), sól rozmarynową, przyprawę korzenną (jako, że święta tuż, tuż), domową wodę izotoniczną (jako, że część z Pań korzysta z oferty jednej
z trenerek szkolącej panie w programie
i zapraszającej na swoje zajęcia ruchowe do swojego klubu Zumba Puławy Elżbieta Kwiatkowska ) oraz masełko avocado. Do degustacji Panie miały jeszcze domowy syrop cynamonowy i suszoną skórkę pomarańczową. Justyna – założycielka Bio&Fresh przygotowała dla nas na moją prośbę Raw-food’ową  warzywną zupę krem jako poczęstunek od Bio&Fresh
Każda z Pań otrzymała również buteleczkę domowego zakwasu z buraków marki Szkatułka Cook oraz  domowej roboty ekstrakt waniliowy w prezencie oraz próbki soli rozmarynowej i przyprawy korzennej, które same wykonały podczas warsztatów.


Już dziś zapraszam na kolejną edycję programu 28 dni Całkowitego Oczyszczania Organizmu, które niebawem odbędą się w Bio&Fresh. Wystarczy dobrze obserwować stronę na Facebooku.
Poniżej krótka foto-relacja z warsztatów Świadome Gotowanie ze Szkatułką Cook.


Obszerniejszą foto relację znajdziecie na https://www.facebook.com/SzkatulkaCook/

Komentarze

  1. super, zawsze chciałam pojechać na warsztaty kulinarne ale jakoś się nigdy nie może złożyć :) zazdroszczę i pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że będzie okazja by spotkać się w Puławach lub w innym miejscu gdzie prowadzę warsztaty :) Już dziś serdecznie zapraszam i odwzajemniam pozdrowienia :)

      Usuń
  2. Warsztaty kulinarne, na które zapisałem się w Krakowie, bardzo poszerzyły moje horyzonty. Pięciogodzinna nauka pod okiem mistrza Sushi zaowocowała nowymi kompetencjami, które okazują się zdumiewająco przydatne w codziennym życiu. Polecam choć raz wybrać się na taki kurs wszystkim amatorom, którzy nie boją się nowych wyzwań.:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Brawo! Każde warsztaty czegoś uczą. To jedna z wielu - forma rozwoju człowieka.
      Lubię jeździć na warsztaty, ale również bardzo lubię je prowadzić.
      Pozdrawiam i zachęcam do dalszego rozwoju ...

      Usuń

Prześlij komentarz

Możesz skomentować ten post

Popularne posty z tego bloga

Kiszenie żuru, czyli o tym, jak Dziadek żur kisił

Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

Wielkanocna baba cytrynowa