Klasyczna pasta jajeczna
Pasta jajeczna należy do moich ulubionych. Robię ją na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Jednak wersja klasyczna zawsze się sprawdza. Tę pastę robi się szybko.
Składniki:
- 4 jaja ugotowane na twardo – najlepsze te od „kur szczęśliwych”
- garść szczypiorku
- 1 łyżka (do zupy) śmietany lub jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Pastę można wykonać w blenderze albo w misce z użyciem widelca.
Jaja ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Rozdrobnić jaja - dzisiaj zrobiłam to w misce za pomocą widelca, dodałam łyżeczkę musztardy, łyżkę gęstej śmietany, doprawiłam solą i pieprzem. Wymieszałam dokładnie i pasta była gotowa.
Prawda, że proste?
Mhhh uwielbiam pasty jajeczne <3
OdpowiedzUsuńTa jest prosta i smakuje tradycyjnie. Bardzo ją lubię :)
Usuń