Awokado pasta

 


 

 Awokado pasta

 

Awokado pasta. 🥑 To proste! 🥑
Do przygotowania takiej pasty potrzebowałam tylko 3 podstawowych składników oraz soku z cytryny, czosnku, soli i pieprzu.

Składniki:

 

  • 3 małe awokado hass (to ta  odmiana awokado o ciemnozielonej, nierównej skórce)
  • 2 jajka na twardo
  • 10 dkg sera białego (typu klinek). Ja dodałam sera z biedry
  • 1/2 soku z cytryny (awokado lubi)
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku


Przepis:

 
Ser z czosnkiem, jajkami i solą zblendowałam na gładką masę. Awokado obrałam, skropiłam sowicie cytryną i rozgniotłam widelcem w miseczce. Następnie dodałam do masy w blenderze i zmiksowałam (bardzo króciutko i delikatnie).
Doprawiłam pieprzem i jeszcze odrobiną soli.

Tak przygotowaną pastę trzymam w słoiku.
Używam jako smarowidła do kanapek z dodatkiem pomidorów lub ogórków, do omletów albo wyjadam bezpośrednio ze słoika 😋

 


 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kiszenie żuru, czyli o tym, jak Dziadek żur kisił

Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną

Wielkanocna baba cytrynowa