Surówka wiosenna z jabłka i kiełków lucerny





Ta surówka to minimum słów, a maksimum zadowolenia. Trzeba spróbować i już. Powstała z potrzeby serca. W lodówce były kiełki, a na parapecie cebula i jabłka. Padło na jabłka i wybór okazał się trafny.


Składniki:

  • 2 jabłka
  • ½ opakowania kiełków lucerny
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ soku z cytryny

 

Przepis:

Jabłka dokładnie umyć. Nie obierać ze skórki.

Umyte jabłuszka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Surówka jest gotowa do podania i spożycia.


Uwaga! Ze względu na delikatność surówki oraz witaminy w niej zawarte należy ją przygotowywać bezpośrednio przed spożyciem.



W kiełkach lucerny znajdziecie:

 


 

Teraz możesz napić się ze mną wirtualnej kawy, jeśli  masz na to ochotę lub cenisz moją pracę i to, co robię na blogu, oraz na Instagramie jako szkatulkacook i jako bronikowskajoana na Instagramie.

Za pomocą aplikacji buycoffee możesz kupić mi kawę, której chętnie się z Tobą napiję i za którą z góry pięknie dziękuję 💗. Jestem uzależniona od kawy - płynie już pewnie w moich żyłach, a dzięki niej mam ciągłą chęć do życia i energię na nowe projekty i rozwój.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Jak Dziadek żur kisił ... czyli kiszenie żuru

Wielkanocna baba cytrynowa

Puszysta babka Babci Marii, … czyli babka piaskowa II