Surówka wiosenna z jabłka i kiełków lucerny
Ta surówka to minimum słów, a maksimum zadowolenia. Trzeba spróbować i już. Powstała z potrzeby serca. W lodówce były kiełki, a na parapecie cebula i jabłka. Padło na jabłka i wybór okazał się trafny.
Składniki:
- 2 jabłka
- ½ opakowania kiełków lucerny
- 1 łyżka oliwy
- ½ soku z cytryny
Przepis:
Jabłka dokładnie umyć. Nie obierać ze skórki.
Umyte jabłuszka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Surówka jest gotowa do podania i spożycia.
Uwaga! Ze względu na delikatność surówki oraz witaminy w niej zawarte należy ją przygotowywać bezpośrednio przed spożyciem.
W kiełkach lucerny znajdziecie:
Teraz możesz napić się ze mną wirtualnej kawy, jeśli masz na to ochotę lub cenisz moją pracę i to, co robię na blogu, oraz na Instagramie jako szkatulkacook i jako bronikowskajoana na Instagramie.
Komentarze
Prześlij komentarz
Możesz skomentować ten post