czwartek, 23 marca 2017

Surówka z marchwi


W poprzednim wpisie zachęcałam Was do zadbania o cerę, włosy i paznokcie bez chemikaliów oraz suplementów diety.
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam prostą w przygotowaniu surówkę z marchwi wraz z dodatkami, która wpisuje się
w jadłospis poprawiający koloryt skóry oraz sprawi, że Wasza cera będzie promienista na wiosnę.



Składniki:
  • 2-3 obrane marchewki
  • 2 garście ugotowanej kukurydzy
  • 1-2 plastry świeżego ananasa
  • 1 garść suszonej żurawiny
  • 1 żółta lub czerwona papryka
  • 1 garść orzechów (np. włoskie lub nerkowce) obranych ze skórki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju lnianego
  • sól, pieprz, ewentualnie cukier do smaku
Sposób wykonania:
Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach, paprykę kroimy na małe i cienkie paseczki, a orzechy siekamy. Dodajemy ugotowaną i przestudzoną kukurydzę, pokrojonego w kostkę ananasa, żurawinę i orzechy.
Z soku z cytryny i oleju bądź oliwy przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki
i dodając przyprawy. Polewamy surówkę i dokładnie całość mieszamy.



5 komentarzy:

  1. PYSZNE, JEM TYLKO TAKIE. POZDRAWIAM, ANTONIA.

    OdpowiedzUsuń
  2. W takim wydaniu jeszcze marchewki nie jadłam! Warto będzie spróbować. Dzięki za przepis.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam zatem na marchewkę do Puław, a już wkrótce na Mazury ... no dobra, nie tylko na marchewkę :)
      Pozdrawiam

      Usuń

Bardzo dziękuję, że pozostawili Państwo swój komentarz. Wszelkie uwagi są mile widziane i czytane.
Mam nadzieję,że do zobaczenia :)