tag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post755078848458565417..comments2024-03-24T21:12:44.994+01:00Comments on Szkatułka Cook : Przetwarzamy, przerabiamy … czyli truskawki z chiliSzkatułka Cookhttp://www.blogger.com/profile/09981181450181758733noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post-61124289464699469582014-06-20T21:48:43.559+02:002014-06-20T21:48:43.559+02:00Hej, a ja nie robiłam z jaśminem! To dopiero musi ...Hej, a ja nie robiłam z jaśminem! To dopiero musi być pychota :) Wybieram się do Ciebie w poszukiwaniu przepisu ... Przed chwilą skończyłam drugą partię z imbirem :) Uwielbiam je :)<br />PozdrawiamSzkatułka Cookhttps://www.blogger.com/profile/09981181450181758733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post-89313254339205479162014-06-17T11:14:43.444+02:002014-06-17T11:14:43.444+02:00Koniecznie muszę spróbować zrobić póki jeszcze są,...Koniecznie muszę spróbować zrobić póki jeszcze są, robiłam już z jaśminem, cynamonem i wanilią ale z chili obowiązkowo porywam pomysł :)Bitter Honeyhttps://www.blogger.com/profile/02017959857232840050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post-29048906579230720942014-06-15T21:40:13.788+02:002014-06-15T21:40:13.788+02:00Dziękuję za komentarz :) Truskawki z imbirem można...Dziękuję za komentarz :) Truskawki z imbirem można znaleźć troszeczkę wyżej w innym poście. Inspiracja chili powstała z miłości do czekolady z chili. Jeśli czekolada to czemu nie truskawki ... no i tak powstał ten dżem. Z chili można przesadzić ... wiadomo. No ale kto nie eksperymentuje ten nie ma - chyba się zgodzisz? Jeśli chodzi o pieprz to ja kiedyś "podkręcałam" truskawki czerwonym świeżo ukręconym w moździerzu (grubo) i przyznam, że ich smak był dość ciekawy. Pozdrawiam serdecznie.Szkatułka Cookhttps://www.blogger.com/profile/09981181450181758733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post-677093098081999832014-06-15T19:03:13.143+02:002014-06-15T19:03:13.143+02:00Fajny przepis ale mocno ostry. Ja wcześniej robiła...Fajny przepis ale mocno ostry. Ja wcześniej robiłam chłodnik z truskawek, z imbirem i pieprzem stąd się wziął mój pomysł. Szczypta pieprzu podkręca smak truskawek. Pozdrawiam ;pDrink Eat Livehttps://www.blogger.com/profile/04465217720418346231noreply@blogger.com