tag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post2469622131459320049..comments2024-03-24T21:12:44.994+01:00Comments on Szkatułka Cook : ABC gotowania … czyli rosółSzkatułka Cookhttp://www.blogger.com/profile/09981181450181758733noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post-58299295747249841562020-04-10T06:57:05.792+02:002020-04-10T06:57:05.792+02:00Też lubię ramen.
Jednak ja omijam knajpę, którą w...Też lubię ramen. <br />Jednak ja omijam knajpę, którą wymieniasz. Zbyt wysokie ceny do jakości serwowanych potraw :( Są inne, o wiele lepsze miejsca w Wawie gdzie zjesz ramen.Szkatułka Cookhttps://www.blogger.com/profile/09981181450181758733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post-91657246204886582282020-03-12T13:31:19.828+01:002020-03-12T13:31:19.828+01:00Dzięki za przepis na rosół. Ogólnie lubię treściwe...Dzięki za przepis na rosół. Ogólnie lubię treściwe zupy, np. z kuchni azjatyckiej. Jakiś czas temu rozsmakowałem się w wegańskim ramen, w warszawskiej restauracji: <a href="http://lulubar.pl/" rel="nofollow">http://lulubar.pl/</a> . Muszę przyznać, że w tym lokalu serwują smaczne dania i jeśli ktoś z was będzie w stolicy to warto tam zajrzeć. :)Galithhttps://www.blogger.com/profile/09602320699602211886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post-10610627172785127792014-02-05T19:12:44.846+01:002014-02-05T19:12:44.846+01:00No cóż tydzień w tydzień, a nawet częściej ... pr...No cóż tydzień w tydzień, a nawet częściej ... przez kilka lat zrobiły swoje :-( Pan rosół stał mi się bardzo obojętny ale znam jego walory dobrze i polecam innym :-) Jednak co za dużo to ... nudno. Dlatego rosołowi mówię stanowcze nie! Co do solenia to ... być może się mylę ale tak gotowała mama, babcia i tak gdzieś czytałam w jakimś artykule (niestety nie pamiętam i nie jestem w stanie przytoczyć ale dawno to było, to pewne). Trzeba się sprawą zainteresować :-) Na pewno nie solić na początku jak piszesz bo zamyka pory w mięsie i koniecznie w zimnej wodzie od początku. Natomiast jak już mięso jest miękkie to nie widzę powodu aby nie solić. Tak mi się zdaje. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam.Szkatułka Cookhttps://www.blogger.com/profile/09981181450181758733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6374468367017251086.post-11914114306615211942014-02-05T10:57:12.606+01:002014-02-05T10:57:12.606+01:00A to mnie zaskoczyłaś końcówką... Ja wciąż rosół u...A to mnie zaskoczyłaś końcówką... Ja wciąż rosół uwielbiam i gotuję regularnie, wyznając podobne zasady jak Ty :) Ale z soleniem znam inną szkołę - nie solić aż do końca, bo sól zamyka pory w mięsie :) Wypróbuję dla porównania następnym razem posolić na początku :)Martahttps://www.blogger.com/profile/14442258952038224158noreply@blogger.com